Състезанието се организира за първи път едновременно с обучение и теоритична подготовка, а организатори са Центъра за бойна подготовка и спорт към Академия на МВР, Стрелкова асоциация – МВР и домакините от ОД на МВР – Пазарджик.

Всички служители показаха умения при бойна стрелба с автомат „Калашников“ в три сцени, наподобяващи ситуации в реална градска среда.

Отбора на врачанските полицаи в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Петко Петков влезе във финала, а след него и в почетното класиране, заемайки петото място.

На първо място се класира отбора на ОДМВР – Велико Търново, втори колегите им от ОДМВР - Силистра, следвани от служителите на ОДМВР – Стара Загора. Резонно повечето от участниците в републиканския преглед бяха от специализираните тактически звена в МВР, докато врачани дължат престижното класиране на стрелковите си умения, и по малко на подготовката си с автомат.

На церемонията по закриването, купите и медалите за победителите бяха връчени от комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пазарджик, а домакините от полигон към Съвместното командване на специалните операции изказаха поздравления към организаторите и основните ръководители на състезанието – главните инструктори към ЦБПС и Стрелкова асоциация.

Стрелците на СК „Спартак-Враца“ започват подготовка за следващото си участие - Републикански турнир по полицейска стрелба „Кракра Перник“, който ще се проведе в средата на месец октомври.