Най-напред в спортен комплекс "Христо Ботев" се проведе турнир по футбол. Тази година купата отиде при отбора на Затвора - Враца. Бойчо Бойчев, Иван Тошев и компания спечелиха финала срещу тима на военното поделение във Враца с 3:1.

В спора за бронза в малкия финал отборът на РДБПЗН - Враца надигра РПУ - Козлодуй. Наградата за най-добър вратар заслужи Апостол Апостолов, а Иво Иванов от РДБПЗН - Враца стана голмайстор на турнира.

Същия ден на стрелбището при УТК "Леденика се проведе традиционният турнир по полицейска стрелба, в който служителите на реда от областта демонстрираха своите стрелкови умения. В надпреварата взеха участие десет отбора от полицейските поделения в област Враца, както и гости.

В дисциплината полицейска стрелба премериха сили 22 състезатели, като в отборната надпревара първо място спечели отборът на РУ АЕЦ - Козлодуй в състав: Ивайло Флоров и Румен Николов. Второ място зае тимът на РПУ -Враца в състав: Николай Милушев и Боян Широкански, а трето - отборът на РПУ - Мездра в състав Емануил Павлов и "трансферния" състезател Десислава Иванова.

В индивидуалната надпревара при мъжете шампион заслужено стана Николай Милушев, втори Ивайло Флоров, а третото място спечели Емануил Павлов. В женската надпревара медалът за първо място спечели Катя Василева, следвана от Десислава Иванова. Адмирации заслужиха тази година отборът на ветераните в състав Иван Братинов и Красимир Младенов от Мездра, които се класираха на осмо място и впечатлиха всички участници с умения, дисциплина и стриктно спазване на мерките за безопасност.

Наградите на победителите в турнирите по футбол и стрелба бяха връчени от комисар Атанас Петков – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Враца. Традиционно състезанието на врачанските полицаи премина в празничен дух и при изключително спортсменска атмосфера.

На същата дата се проведе и турнирът по тенис на маса, домакин на който бе СК,,Бобата“. На първо място се класира Цветан Росалийски – РСПБЗН - Враца, на второ - Иван Иванов - РСПБЗН-Враца, трети Емил Орлинов от РУ – Лом. След тях се наредиха Васил Атанасов от РУ-Лом, Аспарух Ангелов РУ-Лом и Теодор Ангелов от РУ - Лом. Адмирации за колегите от ОДМВР – Монтана.

Спортният празник, посветен на 140 години от създаването на МВР, ще завърши на 8 юли с турнира по плуване.