Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, в съслужение с отец Владислав от Врачанската епархия и игумена на Черепишкия манастир архимандрит Йоаникий.

Всички стаи в сградата на светата обител бяха благословени с молитва и поръсени със светена вода от митрополит Григорий. Той призова миряните за смирение и да се продължи това богоугодно дело за поддържането на най-големия действащ манастир във Врачанска епархия.

На водосвета присъстваха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, представители на общинската администрация и бизнеса, членовете на Доброволно формирование - Мездра, управителят на ОП „Чистота“ Калин Стойчев и др.

Кратка програма за гостите изнесоха учениците от Зверино - Фабиана Сандова и Данита Павлова.

Припомняме, че редица частни фирми от община Мездра се отзоваха на молбата, отправена от игумена на манастира архимандрит Йоаникий, за подпомагане ремонта на светата обител. Една част от тях дариха парични средства, а останалите - строителни, ВиК-а и други материали и оборудване, с които бе обновена цялостно хотелската част за поклонници в манастирския комплекс. Дарителската акция бе осъществена със съдействието на Община Мездра, доброволци от Клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле“, при СУ „Св. Климент Охридски“ – Зверино, с ръководител – Петя Илиева както и Доброволно формирование - Мездра.

След спонсорството, множеството доброволци и съвместно с община Мездра, които се включиха с дарения и труд в кампаниите по ремонт и почистване на прилежащите сгради към манастира, са реновирани спалните помещения в манастирските сгради, почистени са двора и общите помещения. Лакирани са дървените настилки, ламперии и носещи елементи, подменени са и голяма част от мебелите.