"Влизайки в залата бях развълнуван от факта, че видях много от моите съученици с децата си, заяви в приветствието си кметът на Враца. Пожелавам на всички вас след време отново да бъдем заедно, отбелязвайки поредния юбилей на едно от най-елитните начални училища не само в града, но и в страната.

Скъпи деца, продължавайте да мечтаете и винаги си поставяйте високи цели, които с решителност да постигате. Ние винаги ще ви подкрепяме. Запазете приятелството между вас, защото то ще е едно от най-ценните неща, които ще получите тук. Честит празник!", каза в заключение Калин Каменов.

В рамките на празничния концерт директорът на НУ 'Св. Софроний Врачански" Антоанета Сиракова поздрави педагогическия екип и учениците за постигнатите успехи през годините. Програмата по повод юбилея и 280-та годишнина от рождението на Софроний Врачански продължи с изпълнения на възпитаници на учебното заведение и художествено-творчески формации от града.

На събитието присъстваха също народни представители, общински съветници, кметове на населени места от областта, бивши и настоящи преподаватели в НУ „Св. Софроний Врачански“, членове на училищното настоятелство, общественици, ученици и родители.