Враца бе домакин на четвъртото издание на Младежкия спортен панаир „Път към здравето“, организиран от асоциация „Докосни дъгата“ и ММС. Много спортни емоции, музика, настроение, усмивки и забавление завладяха терена на стадион „Христо Ботев“, както и намиращите се до него зали по волейбол и лека атлетика.

В проявата, акцентираща върху здравословния начин на живот, здравословното хранене и физическата активност, се включиха местни клубове по футбол, баскетбол, волейбол, борба, бокс, кикбокс, тенис на маса, лека атлетика, колоездене и др. Всички те с огромен ентусиазъм демонстрираха уменията си и нагледно показаха ползите от спортуването и физическата активност.

Спортният празник във Враца бе съпътстван от концерт на популярните музикални звезди Валентина Александрова, Торино и Пашата, които заредиха с положителни емоции десетките деца и младежи, а след това спортуваха заедно с тях и проведоха разговори за правилното хранене.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Враца Калин Каменов, зам.кметът Александър Владимиров, експертът към ММС за Северозапада Мария Георгиева и олимпийската медалистка по борба Елица Янкова.

Кметът Каменов поздрави организаторите за прекрасната инициатива, отбеляза колко важно за здравето е да се спортува и изрази надежда да вижда все повече млади хора в спортните зали.

Младежкият спортен панаир „Път към здравето“ е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година /договор № 25-00-1/11.03.2021 г., проект № НПИМД-Н2-Т4-082/2021/, който има за цел да обедини популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословен начин на живот, здравословно хранене и физическа активност.

Домакин на следващото му издание ще бъде град Плевен на 23 май.