Участниците в доброволческата инициатива, домакинства и сервизни бази могат да се освободят от всички излишни и ненужни отпадъци, като излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /бяла и черна техника/ телевизори, домакински уреди, телефони, компютри и др. електрически уреди, негодни за употреба, батерии и акумулатори рециклируеми отпадъци /пластмаса, хартия, пластмасови опаковки, хартиени опаковки, стъкло/, отпадъци от текстил и кожа, както и излезли от употреба едрогабаритни отпадъци от домакинствата.

Община Враца се обръща към желаещите да се включат в разделното събиране, да спазват следните изисквания: Електрическо и електронно оборудване, както батериите и акумулаторите ще се извозват, след заявки от гражданите на подадени телефони за връзка и трябва да бъдат приготвени за товарене от прилежащите тротоарите, пред входовете на жилищните блокове.

Събраните рециклируеми отпадъци да се депонират в чували до цветните контейнери за разделно събиране, ако същите са със запълнен обем. Отпадъците от текстил и кожа да се поставят в специалните съдове, разположени на територията на града, а при запълнен капацитет или липса на такива, да се събират в чували и да се поставят на контейнерните площадки, до съдовете за битов отпадък. Излезлите от употреба едрогабаритни отпадъци от домакинствата да се разполагат на контейнерните площадки за битови отпадъци, с осигурена възможност за товаренето им на превозни средства.

За контакт във връзка с провеждането на кампанията: Галя Блехова – главен експерт „Екология“ в отдел ПИОС, тел.: 0887 900357 (gblehova@vratza.bg) и Нели Ценова – главен експерт ОООС в отдел ПИОС, тел.: 0876 965346