Пет са терените, които Община Враца предлага да бъдат почистени в тазгодишната кампания на 4 юни. Това са боровата гора, преди базата на Областно пътно управление и гората към ТЕЦ „Младост“, където ще се извърши уборка на леки отпадъци. В останалите три зони: бившата база на ХЕИ, намираща се на ул. "Георги Апостолов" № 2, промишлените зони в града и боровата гора над ул. "Доспат" в кв. „Младост”, има смесени отпадъци, където ще е необходима и техника.

Всяка група, която изяви желание да участва в почистването, трябва да уведоми за района, в който ще работи, на тел. 092/62 22 61, за ги включат в графика на извозване. Получаване на помощни материали, чували и ръкавици ще се извършва в Община Враца, стая №8.

Община Враца се включва в Националната кампания „Да почистим България заедно“, организирана от bTV, като призовава децата да събират и предават разделно боклук. В тази връзка от 9.30 до 12 часа в събота пред парк „Дъбника“ ще бъде паркиран сметоизвозващ автомобил на БКС - Враца, където деца и ученици ще могат да донесат събрания разделно боклук. Всеки от тях ще получи награда и ще може да се качи в специализираната техника на комуналното дружество.

Извозването на събраните отпадъци ще става чрез БКС - Враца, като събраните битови отпадъци ще бъдат извозени до Регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Враца и Мездра, а строителните отпадъци, земни маси и растителни - на Разтоварището до кв. Бистрец. За предаване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори ще бъдат отворени площадките за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата. Разделно събраните отпадъци в цветните контейнери ще бъдат извозени от „Екопак България“ АД.

Лица за контакти за провеждането на кампанията: Нина Калеева, Директор на Дирекция СИ, тел. 0887 900 353, Огнян Цветков, началник отдел ПИОС - тел. 092/ 62 45 81- вътр. 251,Ирена Статкова, Експерт ЕИ - тел. 0882 217 622. Ако позвъните на телефон 0887 900 357, може да получите информация и съдействие във връзка с почистването от Галя Блехова, Специалист „Екология”при Община Враца.