Събитията ще започнат в 16:00 часа в парка на Военен клуб - Враца, където ще бъде подредена информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще участват видовете Въоръжени сили - Сухопътните войски, Военноморските сили, Военновъздушните сили, Силите за специални операции, служба "Военна полиция", Националната гвардейска част, както и Централното военно окръжие.

Информационната борса е мястото, на което всички желаещи ще могат да научат какви са вакантните места, условията и сроковете за кандидатстване. Лично от военнослужещите младите хора ще могат да се запознаят и с особеностите на отделните длъжности в Българската армия. Представители на Националния военен университет "Васил Левски" ще запознаят присъстващите с възможностите и условията за кандидатстване във висшето училище.

По същото време в района присъстващите ще могат да разгледат показа на въоръжение и техника на Сухопътните войски.

От 18:30 часа във Военния клуб ще започне концер на представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и творчески колективи към Военния клуб. Входът е свободен.