През годините усърдната работа на младият врачански екип печели редица награди, сред които конкурсът за социално предприемачество ПРОМЯНАТА, Google RISE award,наградата на Българската асоциация по информационни технологии в категория “Образование”, наградата на Министерството на труда и социалната политика в категория “Образование”, наградата на вестник 24 часа “Достойните българи”. Враца софтуер беше отличена и в класацията 30 под 30 в категория “Социално предприемачество” на списание Форбс.

Мисията на Враца Софтуер да предоставя възможности за предизвикателна и добре платена работа на врачани в родния си град срещна разбиране от Фондация “Америка за България” , която е изключително съпричастна към създаването на възможности за работа и образование на младите хора в България.

Част от бъдещите планове на Враца софтуер включват изграждане на споделено работно пространство (coworking space), в което дигиталната общност на Враца може да се събира заедно, да твори и да споделя опит и ресурси помежду си. Освен програмирането и дигиталния маркетинг, врачани ще имат възможност да се обучават в някои от най-търсените професии - Софтуерно тестване (QA) и Дизайн в следващите две години.

Ако желаете да сте част от дигиталната промяна във Враца, кандидатствайте на http://school.vratsasoftware.com/train-devs/