Тържеството по връчването на дипломите и сертификатите бе открито от класния ръководител на зрелостниците, Сашка Иванова, която пожела на своите пораснали деца да бъдат силни и уверени в себе си и да не забравят от къде са тръгнали.

Преди да получат своя атестат за живота, випускниците бяха посрещнати от своите вече бивши съученици с хляб и мед, за да бъде животът им богат като хляба и сладък като меда.

С кратка, но емоционална програма, зрелостниците изразиха своята благодарност и признателност към всички учители за положените грижи и човешко разбиране.

Директорът на гимназията инж. Христинка Минова пожела на младите хора успешна реализация в избраните от тях професии:

"Бъдете здрави, бъдете силни и уверени в себе си и в знанията и уменията, които придобихте тук, в ПГ "Алеко Константинов", защото вие знаете, вие можете”.

На изпроводяк, единайсетокласничката Борислава Стоименова отправи специален музикален поздрав към успешно дипломиралите се бъдещи мастер шефове.

Класният ръководител Сашка Иванова беше подготвила изненада за своите момичета и момчета, които освен диплома и професионален сертификат, след раздялата със знамето на училището, получиха индивидуални грамоти номинации за целия си период на обучение.

Смях и сълзи се сляха, когато всеки един от тях се разпозна като "Мис Слънчева усмивка", "Мис Шопинг", "Мистър Не чух, не видях, не разбрах”, "Мистър Краснопис” и други.

В качеството си на класен ръководител, Сашка Иванова връчи специална двойна номинация на Николай Росалийски за "Най-добрият човек, когото познавам".