Учениците и техните учители, заедно с ръководството на училището преминаха през дните и месеците на дистанционното онлайн обучение, посрещнаха моментите на неизвестност около зрелостните изпити, изместените дати и строгите мерки при провеждането им.

Голямото семейство на врачанската природо-математическа гимназия доказа обаче, че и в трудна ситуация, трудолюбието, високият дух, самочувствието и мечтите закономерно водят до високи резултати. На всички зрелостни изпити ППМГ „Академик Иван Ценов“ постигна най-висок успех в областта, като средният успех от ДЗИ по български език и литература – 4.93 – е и много над средния за страната – 4.20.

Златен медал и диплома получи Зорница Христова, която е с оценка 6.00 от двата зрелостни изпита и от целия курс на обучение в гимназията. Още 39 ученици са носители на сребърни и бронзови медали за отличен успех и за призови класирания в национални състезания и олимпиади по физика, математика, български език, биология, химия, чужди езици, информатика, информационни технологии, математическа лингвистика.

Бяха отличени и цели класове с принос към социалния ангажимент на гимназията – участието в инициативите „Най-патриотичен клас“, „Осиновете врачанско семейство“, „Европейска нощ на учените“ и др. Общо 68 възпитаници на ППМГ завършиха тази учебна година с отличен успех.


Випуск 2020 ще остане в историята на гимназията година преди нейния половинвековен юбилей, със смелостта, силната воля и желанието за успех в една нетрадиционна и трудна ситуация и със съзнанието за достойно изпълнен дълг и постигнати високи резултати.


Снимки: Тони Дуковски