Кметът на Враца Калин Каменов поздрави абсолвентите и им пожела да бъдат упорити и никога да не се отказват от поставените си цели. "Завършвайки висшето си образование, вие ще сте вдъхновяващи педагози, които ще са модел за подражание сред подрастващите. Това е голяма отговорност, затова не трябва да спирате да учите и да се развивате. Вярвам, че с всяка следваща академична година, броят на студентите във Враца ще се увеличава. Това е благодарение на добрия диалог между нас и ръководството на Великотърновския университет. Уважаеми абсолвенти, бъдете критични първо към себе си и след това към останалите и никога не спирайте да търсите", заяви Каменов в приветствието си и връчи дипломите на студентите от специалност "Предучилищна и начална педагогика".

В рамките на церемонията директорът на филиала на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" проф. д-р Маринела Михова призова завършващите студенти да се посветят на преподавателската професия. "Дипломите са атестат за овладяване на социалната и педагогическата компетентност. В годините сте взели много изпити, но именно придобитите знания във филиала и натрупаният опит, ще ви помогнат за справяне с изпитите на живота. Запомнете, че вашата кауза е образованието на нашите деца", каза проф. д-р Михова.

Приветствие към абсолвентите отправи и ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов, който благодари на кмета Каменов за подкрепата, която оказва на филиала на университета в града. "Духът е онова, което ни води и прави българи. Скъпи колеги, запазете обичта и я предавайте на вашите бъдещи ученици", допълни проф. Бонджолов. Ректорът връчи дипломите на 6-те отличници на випуск 2018.

По време на събитието абсолвентите бяха поздравени от директорът на Педагогическия колеж в Плевен доц. д-р Емил Бузов, както и от представители на учебни заведения в града, които си партнират с врачанския филиал.

На официалното връчване на дипломите присъстваха още председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов, заместник-ректорът на ВТУ доц. д-р Димитър Димитров, заместник-деканът по учебната дейност на университета доц. д-р Димитър Симеонов, представители на Регионалното управление на образованието, директори на учебни заведения и родители.