"Скъпи абсолвенти, не забравяйте, че обичта към хората е ключът към успеха на Вашата работа. Бъдете всеотдайни, силни и целеустремени. Пожелавам Ви здраве, лични успехи и професионална реализация. Надграждайте наученото, не спирайте да се развивате и не забравяйте, че Вашата професия е призвание, благородна кауза и отдаденост за цял живот", каза в приветствието си Петя Долапчиева.

Ректорът на Медицински университет - София проф. д-р Виктор Златков благодари на Община Враца и на Областната администрация за подкрепата и съвместните усилия, благодарение на които студентите в града се обучават в една от най-модерните бази в страната. "Скъпи абсолвенти, бъдете борбени, непримирими и продължавайте да развивате Вашите умения и знания. На добър час!", каза още проф. Златков.

Директорът на филиала на МУ във Враца доц. д-р Павлинка Добрилова пожела на завършващите висшето си образование здраве и сили. "От днес започвате да вървите по пътя на вашето професионално израстване. Бъдете сърдечни и добри хора, защото това ще Ви направи истински професионалисти", допълни доц. д-р Добрилова.

Дипломите на абсолвентите бяха връчени от ректора на Медицински университет - София проф. д-р Златков и доц. д-р Добрилова, директор на филиала на МУ във Враца.

Празничната програма продължи с концерт и полагане на традиционната клетва на медицинската сестра. На церемонията присъстваха още заместник ректорът по учебната дейност проф. д-р Тихомира Златанова, представители на академичното ръководство на висшето учебно заведение, заместник-областният управител Мирослав Комитски, преподаватели и родители.

През настоящата академична година във висшето учебно заведение във Враца се обучават над 400 студенти. Бакалавърска програма предоставя възможност на студентите да се обучават в специалностите "Медицинска сестра", "Акушерка", "Трудотерапия" и "Лекарски асистент".