Директорът инж. Христинка Минова пожела на младите хора успешна реализация в избраната от тях професия. Поредният випуск „Алековци”, които след раздялата със знамето на училището, освен диплома и професионален сертификат, получиха индивидуални грамоти номинации за целия курс на обучение:

„Млади хора, радваме се на вашата зрялост и увереност. Очакваме да посрещнете достойно предизвикателствата на живота. Да израствате още по-силни и все по-мъдри.”

От името на Випуск 2020, Михаела Христова и Николета Миленова благодариха на своите учители.

Класният ръководител на 12 клас – Валя Цветанова, сподели, че успехът от матурите е много добър, а относно подготовката за зрелостните изпити, в условията на пандемия, тя заяви:

„Някои ученици споделиха, че са имали повече време за подготовка, защото не е имало кой да ги разсейва, а други са тъгували за училището”.

Дванадесетокласничките Памела и Николета споделиха за MediaNews, че подготовката за матурите не е била лесна, но са се справили. Оттук нататък, двете момичета очакват развитие и успехи. А Николета заяви, че ще продължи обучението си във Филиала на Великотърновския университет във Враца, специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика”.

Мажоретният състав при ПГ „Алеко Константинов”, с ръководител Христина Стоянова поздравиха абитуриентитес оригинален танц.