По случай успешното полагане на държавните зрелостни изпити и дипломирането им дванайсетокласниците, техните учители и родители бяха поздравени от директора на учебното заведение Мариела Горанова и от председателя на Общинския съвет Яна Нинова.

"Ако направите равносметка и се запитате кой е най-важният урок, който сте научили - това е да бъдете хора, подчерта в приветствието си към зрелостниците Мариела Горанова. А на въпроса: "Какво сте спечелили?, с ръка на сърцето можете да отговорите: "Приятелството", бликащо от очите, както на съученици, така и на учители. Пожелаваме ви успехи и радости. Сигурна съм, че сме ви подготвили за утрешния ден, за новите предизвикателства, за борбите, които ви очакват, но всичко зависи от самите вас. Насладете се на плодовете на вашата упорита работа! Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате! Поздравления и успешен старт!”

"Пожелавам ви да покорите Мездра, да покорите България, да покорите Европа, заяви от своя страна Яна Нинова. Но където и да отидете, винаги се завръщайте тук. Защото тук са вашите родители, учители и приятели. А, повярвайте, ние сме хората, които ще ви чакаме винаги с най-голямата любов в сърцата си. Обичайте родния си град, родния си край и винаги се връщайте! Бъдете много щастливи и успявайте! Разнасяйте славата на нашия град, бъдете живи и здрави!

14 от зрелостниците завършват средния курс на обучение с отличен успех: Илиян Тодоров (5.92), Дженифър Стоянова и Любослав Тодоров (5.85), Борис Павлов и Михаела Горанова (5.84), Цветелина Серафимова (5.78), Александра Лашкова (5.72), Даяна Русинова и Луиза Стефанова (5.71), Цветомир Събков (5.62), Владислав Петров (5.58), Цветелина Величкова (5.53), Моника Генова и Цветомира Цветанова (5.52).

Освен диплом за завършено средно образование, първенците в учението получиха медали "Отличник" на Випуск 2018 и персонални чаши със своето и името на родното училище.

По традиция накрая всички се снимаха за спомен и си пожелаха на добър път в живота и до нови срещи.