© Народно събрание

Председателят на парламента беше сред официалните гости на тържествената церемония, която се състоя в крепостта "Баба Вида". Големият икономически подем в България през последните години предпоставя необходимостта от достатъчно добре подготвени кадри, подчерта Цвета Караянчева.

Тя поздрави ректора на Русенския университет проф. Христо Белоев и всички, положили усилия, за да започне обучението във филиала на университета във Видин. Важно е, че Видин вече е университетски град, че тук студентите получават качествено обучение, в което аз съм убедена, добави председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева благодари за оказаната ѝ чест да получи Кристалния знак на Русенския университет като израз на признание за работата ѝ за популяризиране на инженерните науки. Тя подчерта, че е изключително горда, че е възпитаник на Техническия университет и нито за момент не е съжалила за своя избор.

Председателят на парламента връчи дипломите на четирима отличници на випуска. Народни представители, представители на местната власт, на ректорското ръководство и академичната общност на Русенския университет "Ангел Кънчев" бяха сред присъстващите на връчването на дипломите на първия випуск на Филиал Видин.