Димитър Димитров, носителят на Голямата награда участва в гасенето на пожарите тази есен в Стара планина и Рила. Той е закупил тежка, високопроходима техника, с която държавата и пожарната не разполагат. Димитров сам е шофирал едната машина по време на големите пожари, а с останалите са работили и негови служители. Димитър Димитров е оценен, защото е сред хората отдаващи своя труд финансови средства и усилия и често дори рискуващи живота си, за да помагат съвсем безвъзмездно на другите.

В най-оспорваната категория „Хуманитарни дейности“, с най-много номинации, отличието отиде при Цветана Иванова, управител на Областният информационен център във Враца.Тя работи по международна програма „Ангелска елха“, която е насочена към децата, чиито родители са в затвора и те остават без подаръци за празниците си. През месец февруари, тази година, Наградата за лидерство, се присъди за първи път в България и също я получи Цветана Иванова заради организаторските й способности при реализирането на кампанията. Тогава наградата й бе връчена лично от отец Николай Георгиев, председател на “Пи Еф България – Общност за помирително правосъдие”, чиято инициатива е “Ангелска елха”.

Другата награда "Доброволец на годината" в категория „Околна среда“ отиде при Мустафа Ефрам, който с ръцете си, с подръчни средства изгражда приют и хранилки за бездомни и пострадали животни в Търговище, където няма такъв. Той събира дарения за да ги храни и лекува. Наградата на Европейски корпус за солидарност бе присъдена на Баръш Тарбат, за работа му в България като доброволец.