В тази връзка гражданите с регистрирани към 1 юли 2022 г. дата и час за поставяне на ваксина чрез онлайн системата следва да се обърнат към своя общопрактикуващ лекар или към съответната регионална здравна инспекция за насрочване на нови дата и час за ваксинация. В рамките на днешния ден регистриралите се в системата лица ще получат известие по телефон или електронна поща, с което ще бъдат уведомени за промяната.

Всеки, който желае да получи ваксина срещу COVID-19, освен при своя личен лекар или съответната регионална здравна инспекция, може да го направи във ваксинационните пунктове, посочени ТУК.

Педиатрични ваксини срещу COVID-19 се поставят в пунктовете, изброени ТУК.

Ваксинацията срещу COVID-19 остава най-сигурният начин да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дългосрочни последици за здравето. Възрастните хора, както и всички други, чийто имунитет е отслабен, са особено застрашени при заразяване със SARS-CoV-2. Хората, които принадлежат към тази рискова група и всички, страдащи от хронични заболявания, е препоръчително да се ваксинират срещу COVID-19 възможно най-рано.

Повече информация за ваксинацията при възрастни и хора, страдащи от различни заболявания, можете да намерите ТУК.

Информация за COVID-19, ваксините и ваксинацията можете да намерите на сайта https://plusmen.bg/ и на фейсбук страницата „Плюс мен“ - част от инициативата на Министерството на здравеопазването за популяризиране на ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19.