© Община Вършец

Програмата на празника включваше богата концертна част, както и изложение-базар на местни производители и гости от сръбския град Сокобаня, произвеждащи традиционни млечни, месни и билкови продукти, мед и пчелни продукти, вино и сувенири. Те бяха подредили своите щандове в кокетните нови дървени сувенирни къщички в централната градска част.

Празничната програма откри Духов оркестър „Дефилир“ при СУ „Иван Вазов“ - град Вършец с ръководител Николай Пеев.

Концертът „Надиграване“ на фолклорни танцови състави в салона на НЧ «Христо Ботев-1900» ни потопи в невероятната атмосфера на балканския фолклор, поднесен чрез пъстра палитра от звуци и багри, от ритми и настроение с изпълненията на танцов състав„Стрешер“ – с. Горно Озирово с ръководител Георги Митрофанов, група за народни танци „Чародейки“ – гр. Вършец с ръководител Красимира Георгиева, състав за изворен фолклор „Зелени дел“ при НЧ „Пробуда – кв. Заножене-1934“ с ръководител Боян Георгиев, танцов клуб „Бързия“ с ръководител Тодор Тошков и гостите от КУД „Соко“ – гр. Сокобаня, Сърбия.

Рекламните филми «Дестинация „Вършец – Сокобаня“ представиха красотите и туристическите забележителности на двата сродни балнео курорта, представени в цялото великолепие на природата през различни сезони.

Концертът “Българските песни, изпeти в нов глас“ на „БГ Дуетът“ , с участието на Клуб по спортни танци „Огоста Денс“ – Монтана, включваше хитови и популярни български песни.

От името на инициативния комитет на проекта «Българската музика», изпълнителите от «БГ Дуетът» - Милчо Соколов и Кирил Веселинов връчиха на кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров почетен плакет за принос в развитието и съхранението на българската поп култура.