Дарина Цветкова е член е на Съюза на писателите земеделци в България и на Литературен клуб "Христо Ботев" при Читалище "Просвета" - Мездра, председател на Литературния клуб към НЧ „Факел“ – с. Зверино, един от създателите и най-активните членове на Художествено-творчески клуб "Ковачница" при Читалище "Никола Вапцаров" - Игнатица.

Първата награда, която печели с разказа си е от театър „Виаверде“ към НЧ „Добри Чинтулов“, фондация „Буквите“ - първо място за най-оригинален герой.

Дарина Цветкова е родена на 14 септември 1949 г. в село Баня, Карловско. Завършила е Института за детски учителки във Враца. Пише стихове, разкази и новели. Автор е на стихосбирките „Пречистване”, „Съзерцание”, „Необятност”, „Ех...”, „Тинтява”, "Жива" и „Обичник”, на новелата „Сърчице златно” и на поетичните сборници за деца „Цветна дъга” , „Водолейче”.

Има множество публикации в регионалната и национална преса. Носител е на награди и отличия от национални, регионални общински литературни конкурси.

Последната книга „От прощъпалника до бастуна“, която издаде през октомври 2020 г. включва 19 разказа. Всеки един от разказите, включени в сборника, са плод на преживяно от самата нея, което от своя страна само разкрива коравия като Балкана характер и непреодолимия стремеж за живот.

Източник: bnr.bg