Класите на двата състава бяха различни и това си пролича още от началните минути на двубоя. Срещата започна с пет поредни попадения във вратата на Андора, което принуди наставникът на тима от княжеството да поиска ранно прекъсване. Това обаче не промени случващото се на терена. Националите ни продължиха да бележат и до 13-та минута вече имаха двуцифрен аванс. До края на полувремето Николай Петров и Емануил Стефанов допуснаха само 7 попадения в българската врата, а съотборниците им нанизаха цели 28 в отсрещната. През втората част тимът ни намали оборотите и позволи на съперника да направи загубата си по-почетна. Редовното време изтече при резултат 23:46.

Всички полеви играчи в състава ни успяха да запишат имената си сред голмайсторите. По 7 гола реализираха Божидар Симеонов и Маниел Димитров, по 6 пъти се разписаха Михаел Иванов и Енгинджан Хюсеин, а 5 попадения за успеха добави Николай Генов.

Във временното класиране съставът ни остава на второ място след отбора на Великобритания, от който загубиха злощастно на старта с 22:23. В последния се мач на турнира днес от 19 часа лъвовете ще играят с домакина Косово. Британците пък ще срещнат Андора и едва ли ще имат проблем да запазят първата си позиция.

Източник: bulgarianhandball.eu