20-годишният младежки национал на България Антонио Вутов се разписа от 11-метров наказателен удар при победата на Лече като гост над Асколи с 9:8 след изпълнение на дузпи (в редовното време 2:2), с което неговият отбор елиминира втородивизионния тим в среща от втория кръг на турнира за Купата на Италия по футбол.

Бившият възпитаник на ДЮШ на Локомотив (Мездра) и юноша на Левски влезе в игра в 69-ата мин. на двубоя на мястото на Марио Пачили, когато Лече водеше в резултата с 2:0 с попадения на капитана Франко Лепоре в 38-ата и на Салваторе Катурано в 57-ата мин.

Асколи обаче стигна до равенството, след автогол на защитника Антонио Гиоса 16 мин. преди края на мача, а Андреа Менгони вкара за 2:2 в третата минута на добавеното време.

Антонио отбеляза втората дузпа на Лече, с което неговият тим поведе в резултата след пропуска на Набил Жаади в предишния удар, а впоследствие двата отбора изпуснаха по още една дузпа и вкараха общо 13 до окончателната победа за третоешелонния тим.

Това е вторият гол на Вутов за новия му клуб, след като пред 10-на дни той се разписа и при победата на "джалоросите” с 2:1 над Алтовичентино в първия кръг на Coppa Italia.

В следващата фаза на турнира съперник на Лече ще бъде елитният Дженоа.