Иванела Андреева приветства организаторите с думите: "За нас тази изложба е специална, защото Виден Табаков е родом от село Стакевци, а средното си образование завършва във Видинската мъжка гимназия "Цар Симеон". Експозицията дава възможност да се докоснем до живота и делото на този бележит българин”.

Документите и фотографиите проследяват пътя на проф.Табаков, който участва в космическата програма на САЩ и допринася за провеждането на първия космически полет по програма "Аполо" до Луната.

Присъстващите гледаха с интерес и филм, който представя живота и постиженията на световноизвестния учен, променили човешката история в областта на аеронавтиката и астронавтиката.

Секретарят на Община Видин покани гостите, дошли на изложбата, да участват в обществено обсъждане на проекта за реставрация и адаптация на Синагогата в крайдунавския град в туристически обект културен център "Жул Паскин", което ще се проведе на 17 декември (понеделник) от 13:00 часа в заседателната зала на Общински съвет Видин.