Фестивалът бе открит официално от кмета на Общината Огнян Ценков. „За мен е чест, че нашият град Видин е избран за домакин на такъв полезен форум. Радвам се, че в тази зала можем да посрещнем компетентни специалисти, лекари, терапевти, които застават зад благородната кауза. Сигурен съм, че заложените в програмата лекции и практически занимания ще бъдат интересни за аудиторията и ще въздействат на много хора да преосмислят отношението си към своето физическо, емоционално и духовно здраве и към начина как да бъде съхранено. Подкрепям напълно идеята на фестивала „Здравей, Здраве“, който се провежда в редица големи градове на страната, но за първи път е във Видин. Пожелавам на всички вас древната максима „Здрав дух в здраво тяло“ да бъде водеща в живота ви, да привличате все повече съмишленици и всички заедно да отворим вратата към нашето истинско здраве“ – заяви Ценков и пожела ползотворна работа и успех на инициативата

Фестивалът продължава през целия ден. В неговата програма като лектори участват Стефи Недевска, д-р Светла Балтова, доц. Людмила Червенкова, д-р Адриана Маркова, Ерик Благоев. Организиран е и базар, в който са представени ръчно изработени дрехи и аксесоари с българската шевица, автентични народни носии, мед и пчелни продукти, биокозметика на базата на натурални масла, плодове и зеленчуци, отгледани чрез биоземеделие и др.

Фестивалът „Здравей, Здраве“е част от национална кампания за популяризиране на природосъобразния начин на живот и няма комерсиални цели. Неговата популярност расте и той се провежда вече в 12 града в страната.