© община Видин

Сред засадените цветя са традиционните теменужки, които този път са в десет цветови разновидности. Ще бъдат засадени и допълнително лалета. Макар изборът при есенните цветя да е по-ограничен в сравнение с пролетните, стремежът е да има разнообразие при видовете, поради което тази година Общината е закупила и нарциси.

Местата, предвидени за зацветяване, включват цветните карета на площад „Бдинци“, както и лехите покрай фонтана на площада пред съдебната палата, като дейностите там са съобразени с устойчивостта на проекта за реконструкция на централната пешеходна зона на града. Значителна част от посадъчния материал е предвиден за видинските паркове.

В Крайдунавския парк цветя ще бъдат засадени в лехите към Паметника на свободата, също така в цветните кръгове в близост до Художествената галерия и на полянката с лисичките, както и в зелената площ покрай статуята на Мислителя. Зацветяване ще бъде извършено и в парк „Рова“, в района на „Стамбол капия“, а през тази есен лалета и нарциси ще красят и парк „Владикина бахча“.