В четирите града ще се проведат информационно-обучителни сесии под формата на демонстрации на професионалисти и тренировки на открито. За целта ще бъдат поставени снукър маси на открито, които ще бъдат позиционирани под шатри в центъра на всеки град. Преди старта на инициативата ще има подробна информация за тренировките на открито.

Целта е младежите да се запознаят със снукъра отблизо и да разберат къде и как да тренират или да играят снукър за удоволствие. Събитието във Враца ще се състои с подкрепата на Спортен клуб по снукър Мездра 2013 и под патронажа на кмета на Враца Калин Каменов.

Кампанията "Избери снукъра" ще се осъществи в три направления - "Снукър на открито“, "Снукър на колела“ и "Уикенд на отворените врати“. По време на "Снукър на открито" в четирите града ще има специално оборудван автобус с мултимедия и други аксесоари за кампанията, който ще въведе младите фенове на снукъра в атмосферата на спорта. В края на кампанията местните снукър клубове ще осигурят безплатен достъп до своите снукър маси, за да могат всички участници да се докоснат до реалната среда на снукъра.