„Заедно с майка ми решихме, че във Враца има нужда от създаването на иновативно място свързано с децата и развитието на техните таланти. И двете искаме да популяризираме талантливите деца не само тук, но и във Виена, където живея и имам намерение и там да организираме различни мероприятия даващи възможност на врачански деца за изява. В нашата школа ще предлагаме курсове по английски и руски език, рисуване, вокални занимания и пиано, водени от професионалисти, ангажирани с развитието в културно отношение на децата.”- сподели на откриването на школата Станислава Нойман.

Уютно място, което създадохме на ул. „Търговска” №1, трети етаж, освен за преподаване, ще бъде и своеобразна занималня, където родителите ще могат да оставят децата си за няколко часа и те ще има възможност да се занимава с нещо по свое желание под ръководството на педагози - допълни Олга Младенова, заявявайки че ще положи всичките си усилия Школата да стане средище за възпитание и култура на най-малките жители на града.

От рано сутринта до обяд на вчерашният празничен ден за децата, новата Школа посетиха десетки малчугани и техните родители. Всяко дете имаше възможност да покаже своя талант. Изпяха са песни, рецитираха се стихчета и звуча музика в изпълнение на малките даровити деца на Враца. Олга Младенова и нейната дъщеря получиха много цветя и усмивки, като подарък за старта на прекрасната им идея. За малчуганите имаше балони и лакомства, а родителите им пиха по чаша шампанско, както се прави на празник.