На 31 май и 1 юни на стадион "Христо Ботев" във Враца ще се проведе турнир за деца, родени през 2004 година, като част от съпътстващата програма на Ботевите тържества. Турнирът е наследник на Купа "Враца", която бързо набра популярност между 2010 и 2012 г.

По случай 95-годишния юбилей на клуба и 140 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета, с подкрепата на Община Враца и на кмета на града Калин Каменов, Фен клуб “Ботев Враца Завинаги” реши да възроди традицията.

В спортната изява ще се включат шест отбора, разпределени в две групи, като завършилите на първите две места във всяка група ще се срещнат в елиминационна фаза. Събитието ще уважат едни от най-силните школи в България. Отбори ще изпратят двата столични гранда Левски и ЦСКА. ПОФК Ботев ще бъде представен от момчетата от подготвителната група с треньор Тодор Гарев.

"Изключително сме щастливи че една страхотна традиция, каквато беше летният турнир за деца, ще се възроди и отново ще посрещнем най-големите - 12-годишни таланти в страната, на стадион Христо Ботев", сподели директорът на турнира Александър Алеков.

Маркетинг директорът на Ботев Враца Денислав Георгиев изказа благодарност на фен клуба за инициативата за възраждане на турнира и добави: ”Смятаме, че е чудесно в рамките на Ботевите дни да се проведе и едно стойностно спортно състезание. Ще се получи футболен празник и клубът ще допринесе с всичко необходимо, за да останат доволни всички участници, зрители и гости на Враца.”