На първата среща на възродения клуб присъстваха над 30 членове. Те решиха да отложат учредителното събрание за следващия месец, поради отсъствието на доста хора, заради здравословни проблеми.

Преди началото с едноминутно мълчание бе почетена паметта на членовете, които вече не са на този свят.

„Пуснахме покани на бившите членове и на тези, които имат желание да се присъединят. Тепърва ще прохождаме наново“, заяви за MediaNews един от най-дейните и ангажирани с ежедневието на пенсионерите и хората в нужда в община Мездра и директор на Общинския център за социални услуги и дейности – Наталия Христова.

„Идеята е да започнат да водят живот такъв, какъвто са имали преди“, каза още тя.

Инициатор за възраждането на клуба е Даринка Цонкова. Тя е родом от града, завършила е немската гимназия в Монтана, след което развива кариерата си на учител по немски език, 20 години от които във Враца и 10 - в Правец.

„От две години съм истински пенсионер. Останах си вкъщи и ми се струва, че този затворен живот без дейности, инициативи и работа сред хората, е много скучен“, каза инициаторката за възраждането на клуба Даринка Цонкова.

Според нея трябва да се остарява активно. Затова сред идеите за бъдещи инициативи са различни дейности, свързани с културни и спортни мероприятия, както и срещи с известни личности, а при възможност и пътувания.

Поздрав към всички присъстващи направи певческа група „Искрица“.

Председателят и всички ръководни постове, както и организационни въпроси, ще бъдат решени на 15-ти февруари.