Встъпителна пресконференция по проект „Възстановяване на подпорни стени на територията на община Мездра” се състоя в Заседателната зала на Общинската администрация. Той се изпълнява по „Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ” чрез отпуснатите от Европейската комисия средства от Фонд „Солидарност”.

Община Мездра получи по проекта 88 300 лева безвъзмездна финансова помощ за възстановяване на щетите от наводненията през лятото на 2014 г. Парите са предназначени са възстановяване на три подпорни стени, разрушени от природното бедствие. 48 хил. лв. ще отидат за възстановяване на подпорна стена в с. Оселна, 17 хил. лв.- за изграждане на подпорна стена северно от жилищен блок "Балкан" в кв. 3 на гр. Мездра, 12 300 лв. - за възстановяване на подпорната стена над югоизточната трибуна на градския стадион "Локомотив" и 10 200 лв. - за възстановяване на профил на корекцията на река Моравешка с дължина на участъка 1 700 метра.

Изпълнител на строително-монтажните работи е мездренската фирма „Инертстрой-Калето”. Продължителността на проекта е 16 месеца, до средата на януари догодина.