Лиляна Павлова ще е министър за българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Министър на регионалното развитие и благоустройството ще е Николай Нанков. Цецка Цачева оглавява Министерството на правосъдието.

Министър на вътрешните работи ще е депутатът и бивш заместник-министър на отбраната Валентин Радев, а министър на труда и социалната политика - настоящият управител на НОИ Бисер Петков.

Министър на образованието става Красимир Вълчев, на здравеопазването - директорът на Военномедицинска академия Николай Петров, а на културата - Боил Банов.

Владислав Горанов отново ще бъде министър на финансите, Ивайло Московски - на транспорта и съобщенията, Теменужка Петкова - на енергетиката, Николина Ангелкова - на туризма, и Красен Кралев - на младежта и спорта.

Румен Порожанов ще оглави Министерството на земеделието и храните. От квотата на патриотите министър на икономиката става Емил Караниколов, а на околната среда и водите - Нено Димов.

Утре в 9:00 часа кандидатът за министър-председател Бойко Борисов ще връчи на президента Румен Радев документ за успешно изпълнен мандат за съставяне на правителство с посочения персонален състав.

Източник: bta.bg