"Коалицията "Движение 21-НДСВ" ще вземе всички добри възможности на отлични дипломати, контакти, позициониране на България по най-добрия начин", категорична е Дончева.

Дончева обясни, че се вижда като президент-българофил и подчерта, че националните приоритети за нея и Спасов ще бъдат образованието и културата, които по думите й до момента са били на дъното - както на бюджета, така и на целите на политиците.

За три неща ще работи коалиционната двойка, посочи Минчо Спасов. Това са реформите в правосъдната система, реформите в образователната система, както и тези в армията, защото президентът е главнокомандващ.

Татяна Дончева е народен представител в 38-ото, 39-ото и 40-ото Народно събрание. Заместник-председател на Комисията по правни въпроси в 39-ото НС. Председател на Постоянната подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и на службите за обществен ред в 40-ото НС. Кандидатът за вицепрезидент на Дончева - Минчо Спасов, е бил областен управител на Ямбол в периода 2001-2004 г. Народен представител от групата на НДСВ в 39-ото и 40-ото Народно събрание.

Източник: Dariknews.bg