Ето кои са отворените оферти, по реда на постъпването им в Агенция „Пътна инфраструктура“:

„Тарктур“ ЕООД; Обединение „Път Видин БГ 2016“, в което участват: „Станилов“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД;„Автомагистрали Хемус“ АД, Сдружение „Връшка чука“ 2016, в което са: „Хидроинжект“ ЕООД и „Атлас Балкан“ ООД;

Оферти имат и „Мегаинвест-холд“ ЕООД;„Агромах“ ЕООД; ДЗЗД „Инфраструктура Връшка Чука“, с участници: „ОРС Инфраструктура“ ООД и „ПСТ – Видин“ ЕООД; „Интерхолд“ ЕООД; и „Евро Алианс Геотехника“ АД.

Интензивните валежи през 2014 г. активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в участъка от км 10+100 до км 10+230, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 м в дълбочина и широчина. Разрушен е и тръбен водосток при 10-ти км, който не поема повърхностните води, с което процесът на свличане се ускорява и предизвиква пропадане на пътната настилка. Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят причините за възникналите дестабилизационни процеси, да се предложат конкретни мерки и технически проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък. Авариралата отсечка е между селата Бела Рада и Войница.

Засегнатият участък е затворен за движение, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут - по стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Поставена е необходимата пътна сигнализация.