Черният шоколад подобрява здравето на сърцето. Какаото е богато на флавоноиди, които са изключително полезни за сърцето, спомагайки за намаляване на риска от сърдечни заболявания, висок холестерол. Намалява се рискът от рак. Антиоксидантните свойства на тъмния шоколад могат да намалят увреждането на клетките.

Консумацията на черен шоколад може да подобри притока на кръв към няколко важни мозъчни области, което от своя страна води до подобряване на бдителността и по-ефективното справяне със задачите. Също така се забавя процесът на стареене на мозъка. Баланс на кръвното налягане. Какаото е богато на минерала магнезий, който подпомага контрола на кръвното налягане. Но това е при условие, че не прекалявате с неговата консумация и общо може да се каже, че се храните здравословно, спортувате.

Черният шоколад е пръв помощник и в отслабването. Когато спазвате диета, най-трудно е да контролирате глада си за сладкиши. Едно-две блокчета тъмен шоколад, нашето спасение, но освен че няма да се отклоним от режима си изяждайки парче торта например, намаляваме общото усещане за глад. Благодарение на високото съдържание на какао.


Източник: dnes.bg