Състезателите на Спортен клуб Атлет (Мездра) Митко Ценов и Милица Мирчева преминаха днес функционални прегледи в Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина „Проф. д-р Димитър Шойлев” в столичния кв. Дианабад.

В неделя, 31 юли, Митко, Милица и техният треньор Йоло Николов заминат за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тримата ще отпътуват от Летище „София” в 19.05 часа с полет на италианската авиокомпания „Al Italia”.

Първа на Олимпиадата ще стартира Милица Мирчева, която ще вземе участие в маратона при жените. По програма женският маратон е на 14 август (неделя). Митко Ценов ще бяга на другия ден - 15 август (понеделник), когато са квалификационните серии на 3000 м стипълчейз. Митко ще стартира в първата серия, която е с начален час 10:25 ч. местно време. Финалът в дисциплината е два дни по-късно - на 17 август.

„Тръгваме в добро настроение за Рио, сподели за MediaNews.bg Йоло Николов. Подготвени сме. Не отиваме с прекалено големи надежди, но каквото сабя покаже… Ще се радвам, ако Митко направи едно добро бягане и подобри личното си постижение през този сезон. Милица е с травма в глезена, дано й позволи да пробяга цялата дистанция и също да запише личен резултат за сезона, каза в заключение треньорът на двамата български атлети.