© Run Bulgaria

Една от най-добрите ни атлетки в бяганията на дълги разстояния Маринела Нинева пробва за първи път трасето, което е комбинация от асфалт, пясък и черен път, и спечели убедително с 43:29 мин. пред миналогодишната шампионка на „Поморие рън“ и нейна съотборничка в „Локомотив“ – Дряново – Елена Димитрова – 46:44 мин. Трета завърши Маринела Цекова от Троян, която постигна време 51:20 мин.

Няколко десетки деца и любители стартираха в късата дистанция от 2 км, където първи стана Руслан Янев (Черно море Атлетик – Варна) – национален шампион на 800 м и 1500 м при момчетата под 16 години и 13-годишната Христина Тодорова (Черно море Атлетик – Варна)при момичетата.

В любителското бягане се включи и един от най-добрите български атлети в овчарския скок – Валентин Видев, който с личния си рекорд от 5.65 м е в топ 10 за всички времена в тази дисциплина.

Наградите на най-добрите Аделина Чолева – експерт спорт и младежки дейности в община Поморие и Антон Лалев – Директор на дирекция хуманитарни дейности в община Поморие.

Източник: atletikabg.com