В Общинската художествена галерия „Поломие” могат да се видят 29 живописни платна, 18 графики и табла със снимков материал. Изложбата проследява творческия път на Йордан Каменов, а самият той бе поздравен от кмета Пенка Пенкова, която изрази възхищение от неговия талант и работоспособност. Художникът благодари на кмета за топлите думи и за подкрепата на Община Лом, Историческия музей и галерия „Поломие”.

Йордан Каменов е познат на широката публика и със свои графични рисунки, изобразяващи интересни символи и емблеми, напомнящи за калейдоскопна геометрия. Той е творец, който обича да експериментира и да представя с по-различен поглед света около себе си. Художникът е роден през 1939 година в село Трайково, община Лом. Основното си образование завършва в родното си село, а по-късно е приет в Техникума по художествени занаяти в София.

Първите опити да се занимава с рисуване са забелязани и поощрени от учителя Петър Яков, а по-късно в София от педагозите – Стоянова, Рогачева, Гугушев. Член е на Представителството на СБХ в Лом. Участва във всички градски, окръжни, зонални изложби, в международни пленери и изложба в гр. Велес, Република Македония.