“Макар да не е роден във Враца, Виктор е тук вече втора година и показва, че знае как да защитава нашата емблема”, каза кметът на Враца и председател на УС на Ботев Калин Каменов при подписването.

“Всяко момче в школата, което има нужните качества, работи здраво и дава всичко от себе си за клуба на и извън терена може да бъде на негово място”, добави Каменов.

Според него до края на годината Ботев ще подпише с още един юноша, а до края на сезона поне 5-6 момчета от U19 ще бъдат в полезрението на треньора на мъжете Сашо Ангелов. Подобренията в тренировъчната база във Враца, които се случват в последните месеци, със сигурност ще създадат условия повече млади футболисти от школата да стигат до професионалния футбол, уверен е кметът.

Виктор Василев благодари на всички треньори с които е работил през годините и каза, че е безкрайно щастлив от случващото се. Да стане професионален футболист е детската мечта на всяко момче, което се запише да тренира футбол. Радвам се, че в Ботев Враца получих шанс и сега повече от всякога се чувствам задължен да оправдая гласуваното ми доверие, добави младият футболист. Според него Враца е чудесно място за един млад футболист да направи прехода от юношески към мъжки футбол.

Старши треньорът Сашо Ангелов обясни, че бъдещето на Василев зависи изцяло от това, което показва ежедневно на тренировките. Пожела му да не се възгордява, а да работи още по-упорито, за да заслужи място в състава на мъжкия тим.

Източник: sportal.bg