Юношите старша възраст на Ботев (Враца) и Локомотив (Мездра) завършиха наравно - 1:1 в среща от 9-ия кръг на футболния шампионат в Зона „Велико Търново“. Комшийското дерби се игра на помощният терен на стадион „Христо Ботев” в областния град.

Първата голова възможност в мача бе за домакините: в 5-тата мин. Влайчовски центрира от фланга и капитанът Парасков отправи опасен удар, който бе спасен от вратаря на гостите Кристиян Тончев. Мездренските юноши отвърнаха със страховит шут на Марио Велинов в 11 мин., минал на сантиметри от страничния стълб. В 24-та мин. Янков пусна тънък пас към надбягалия защитата на „червено-черните” Мустафов и той с елегантен удар изведе врачани напред в резултата - 1:0.

В 41-та мин. Марио Велинов изненада стража на ботевци Стоянов от пряк свободен удар от 30-на м и оформи крайното 1:1. В 66-та мин. Каменов от домакините се измъкна зад отбраната на локомотивци и отправи опасен изстрел, париран от вратаря Тончев. В 77-та мин. отново Каменов шутира извън пеналта, но прати топката в сглобката на гредите. Така двата отбора си поделиха по една точка.

Останалите резултати от кръга: Спартак (Плевен) - Етър (Велико Търново) 3:1, Чардафон (Габрово) - Бдин (Видин) 3:2 и Ботев (Козлодуй) - Чавдар (Бяла Слатина) 3:0 (служ.).

Начело в класирането е Спартак (Пл) с 30 точки, пред Бдин (Вд) с 25 и Ботев (Вр) със 17. Локо (Мездра) е седми с 10 т.