"Една минута преди края на срещата резултатът беше равен, сподели след драматичния двубой с бургазлии треньорът на мездренчани Евгени Йоловски. Последва несъществуваща дузпа за съперника и нарушение в атака в наша вреда - съдийски решения, които се оказаха решаващи за крайния изход от мача.”

Не е за подценяване и фактът, че юношите на ХК Локомотив, които тази година спечелиха "Купа България" и станаха вицешампиони в Държавното първенство при 14-годишните момчета, са с една година по-малки от възрастовата група М16.

На турнира в Шумен "старшата" на Локо (Мездра) игра в състав: вратар - Петър Иванов, ляво крило - Йохан Марков, ляв гард - Теодор Ангелов, разпределител - Илиян Младенов, десен гард - Милен Валентинов (кап.), дясно крило - Валентин Гачев, пивот - Божидар Симеонов (Петър Ганев, Георги Вълков, Георги Йорданов, Емил Александров).

За финалния турнир на "Купа България - БФХ" при М14, който е на 9-10 декември, се класираха отборите на Фрегата (Бургас), Спартак (Варна), Локомотив (Горна Оряховица) и Шумен 61 (Шумен).

В началото на следващия месец юношите старша възраст на ХК Локомотив ще вземат участие във втория турнир от първенство при М16 в Зона "Витоша”, който ще се проведе в Гоце Делчев. Съперници в него на мездренските хандбалисти ще бъдат клубните формации на Пирин 64 (Гоце Делчев) и ЦСКА (София). Подраствщите "железничари” са лидери във временното класиране в зоната с пълен актив от 4 точки и голова разлика 61:34.