Председателят на Сдружението Мариела Костадинова каза, че с общи усилия, много труд и най-вече със съдействието на екипа на Община Враца и на кмета Калин Каменов сега живущите могат да се поздравят със стартирането на дейностите по програмата. "Честито, блокът ни започва да се санира“, добави още Костадинова.

Представителят на фирмата-изпълнител на обекта - „Заечки“ ЕООД Красимир Цонев заяви, че строителството ще бъде завършено в срок, а работата ще бъде извършена качествено. Стойността на сключения договор е 917 800 лв., а срокът на изпълнение на обществената поръчка - 30 дни.

"След като бъде обновен блокът, живущите ще могат да кандидатстват по проект „Малки граждански инициативи“, който се реализира съвместно между Общината и Общинския съвет. По този начин могат да се оформят градинки и междублоковото пространство да се облагороди“, поясни председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов, който също присъстваше на откриването. На него бяха още зам.-кметът Мария Попова, общинският съветник д-р Иво Ралчовски, експерти от Община Враца и представители на Областнаta администрация.