Събитието е част от традиционния есенен панаир, който ще започне на 20 септември (петък) от 18.00 часа. На сцената в центъра на града популярната рок група "Сигнал" ще представи своите най-големи хитове.

На следващия ден - 21 септември, от 12:00 часа, "Трюфел фест" ще бъде открит от кмета на Угърчин Станимир Петков. След това е състезанието "На лов за трюфели". Ежегодно то събира най-върлите търсачи на трюфели, които си партнират с домашните си кучета. Задачите ще се изпълняват за време, а победителят ще бъде този, на който общото количество намерени гъби тежи най-много.

Община Угърчин, заедно с основния спонсор на събитието, са подсигурили награди за най-добрите - купи, медали и парични премии. Традиционно ще се присъди и специална награда на публиката - кучешка къщичка, която ще бъде дадена на най-чаровното куче, избрано чрез аплодисменти на зрителите по време на преминаването на животните по червения килим.

И тази година гостите на фестивала ще могат да опитат ястия с трюфели, както и да участват в приготвянето на паста с гъбите за хиляда души.

Вечерта, от 19.00 часа, на сцената ще се качат Тото и Лъчо от група "Скандау" и Дара. По време на концерта ще бъде направено 3D лазерно шоу. Двудневният празник ще завърши със заря.