Районният съд в Бяла Слатина заседава по наказателно дело от общ характер и въз основа на закона и доказателствата призна за виновен безработен, неженен, но баща на три деца.

Съдът постанови, че П. Л. е виновен за това, че през март 2014 г. в дискотека „Екстази” в Бяла Слатина е причинил средна телесна повреда на В. Н. Съдебно-медицинската експертиза показала, че средната телесна повреда се изразява в многофрагментно счупване фалангата на първи пръст на дясната ръка. Според специалистите увреждането причинява трайно затруднение на движенията на ръката за срок повече от 1 месец.

Съдът е преценил на база доказателства, че деянието е извършено по хулигански подбуди и е произнесъл присъда от една година лишаване от свобода. Изтърпяването на наказанието се отлага с изпитателен срок от 3 години.

П. Л. е осъден да заплати и направените по делото разноски в съдебната и досъдебна фаза в общ размер на 625.29 лв., от които 498.74 лв. разноски на досъдебната фаза за експертизи и фото албум, които да заплати по сметка на Областната дирекция на МВР - Враца, а на съдебната фаза 40.00 лв. пътни разноски на свидетели и 86.55 лв. възнаграждение и пътни разноски на вещи лица, които да заплати в бюджета на съдебната власт.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Враца.