Тази година в съревнованието участваха 8 отбора по 5 деца от 6 до 14 години. Всеки отбор трябва да изработи макет по темата "Животински свят" без предварителна подготовка. Позволено е в работата да се включва по един родител или учител, въпреки че някой от тимовете, в това число и победителите, не се възползваха от тази привилегия.

Отредените два часа бяха напълно достатъчни, за да може всеки отбор да изпълни своето задание. Компетентно жури в състав: Антон Трифонов - заместник-кмет на общината, Елена Джунинска - уредник на Художествената галерия, и Иванка Петрова –-директор на Младежки дом, прегледа и оцени представените творби.

Първото място и наградата на "Пътно поддържане - Белоградчик" ЕООД завоюва отбор №6, а в представения макет на фона на природен пейзаж бяха изработени таралеж, пиле, калинка и много пеперуди.

Наградата на кмета грабна отбор №5, а тази на Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни отиде при отбор №7. Наградата на Общински съвет спечели отбор №3.

Детският комплекс бе осигурил две награди за отборите №1 и №8. Своите награди връчиха и представители на местния бизнес Илиян Илиев - директор на ДГС - Белоградчик, на отбор №2 и Ивелина Велкова от Хотелски комплекс „Скалите“ на отбор №4.

Похвалната инициатива показа на практика, как когато се провокира мисленето, въображението и фантазията на подрастващите, те работят творчески, стават изобретателни с нестандартни решения и хрумвания.