Мария рефинансирала свой банков кредит и на следващия ден предала на Тамара парична сума в размер на 400 лв., тъй като искала да помогне на едно от децата на познатия им, което според Тамара било болно, а той нямал възможност да заплати лечение. По-късно, като разбрала, че Мария изтеглила нов заем, подсъдимата й споделила, че Марио Д. имал нужда от пари за закупуване на лекарства, както и да отпразнува рожден ден на другото си дете.

Потърпевшата отново се отзовала на помощ като дала 150 лв. на Тамара, за да ги предаде на мъжа. Само дни след тези събития Мария за пореден път "подпомогнала" Марио Д. с 250 лв. Този път за заплащането на данък и закупване на винетка за лекия му автомобил.

Тамара водила кореспонденция с Мария, преструвайки се, че пише от името на въпросния мъж, като заявила, че има нужда от пари, за да заведе семейството си на почивка и да закупи храна. Заблудената жена отново й дала сума в размер на 300 лв. От свой профил, но представяйки се за Марио Д., подсъдимата споделила на Мария, че „мутри“ го изнудвали за пари. Спомената като дължима сума възлизала на 3000 лв. Притеснена Мария заложила свои лични вещи, за които получила 410 лв. и изтеглила поредни два кредита в размер на 1000 лв. и 650 лв.

Всичките пари били предавани от пострадалата жена на Тамара за покриване на посочения дълг към „мутрите“. Последната сума, получена от Тамара била в размер на 443 лв. Към онзи момент общият размер на „помощта” от Мария П. достигнал 3793 лв.

Нейната майка се усъмнила и се обадила в полицията. През целия период на водената кореспонденция и предаването на парите пострадалата нито веднъж не се срещнала с Марио. Тя поддържала връзка чрез SMS-и по телефон, вярвайки, че комуникира с него, но посочените телефонни номера били ползвани от самата Тамара. По същия начин била водена и комуникация чрез facebook, при която доверчивата жена била заблуждавана, че общува с харесвания от нея мъж.

Разпитан по делото, Марио Д. заявил, че се познавал с двете жени, но не се е срещал с тях от повече от двадесет години и не е получавал никакви суми от тях.

Присъдата на измамничката подлежи на обжалване.