През седмицата, посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, театърът ще приема книги, подходящи както за деца, така и за възрастни. Препоръчително е изданията да бъдат нови или такива, които са по-стари, но в запазено състояние.

Който дари книга на касата на театър „Българска армия” в периода 22 - 28 май, получава талон с -50% отстъпка от цената на един билет за постановка по желание през май или юни. При дарени 3 или повече книги, всеки получава втори талон за отстъпка от цената. Специалното предложение не важи за гостуващи постановки!

През първото издание на кампанията, през изминалия театрален сезон, са събрани над 3750 тома и са дарени на отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница, както и на читалище „Георги Димитров” в село Ковачевци. Екипът на театъра също така зарадва с книги малките пациенти на клиника „Ушни, носни и гърлени болести”, Военно медицинска академия.

Миналогодишната кампания е приключила с изключителен успех, поради което театърът продължава с тази инициатива и през този сезон.

„Театърът отправя покана и към всички вас. Споделете за място или хора, които също биха имали нужда от книги!”


Източник: uspelite.bg