Прожекцията на дискутирания широко в публичното пространство исторически филм "Дякон Левски" е първата в планинското селище след демократичните промени през 1989 г. В ролята на "кинооператор" се превъплъти кметът на съседното село Ребърково Петър Петков, благодарение на когото и на още няколко почитатели на седмото изкуство бе доставена необходимата техника. Така, макар и само за една вечер, Люти дол се превърна в средище на културния живот в община Мездра.

Лятното кино под звездите в родното село на известния кооперативен деец даскал Доно Иванов ще продължи през септември с прожекция на популярен български игрален филм с комедиен характер.

"Амбицията ни занапред е да организираме поне по две прожекции месечно, като за целта ще използваме салона на нашето Читалище "Фар-1927", разкри в аванс пред MediaNews кметът на Люти дол Станислав Ангелов.

Така бе поставено началото на една добра практика, която по субективни причини, за съжаление, все още не може да се осъществи в общинския център - гр. Мездра.