Основни организатори на събитието бяха Община Козлодуй и Автомобилен ретро клуб "Авангард". Сред участниците имаше и шест дами - от Козлодуй, Враца и Русе, на които заместник- кметът на общината Николай Николов поднесе цветя.

За доброто настроение допринасяше водещият Ивайло Иванов, по известен с псевдонима си Играта.

Кметът на Козлодуй Маринела Николова откри ретро парада и пожела незабравими изживявания на участниците и гостите на ретро парада. Празникът започна с химна на гр. Козлодуй, изпълнен от Вокална група "Щуротреска".

В продължение на близо 4 часа тричленна комисия в състав: председател - Иван Въжаров от АРК "Авангард", Иван Цолов, организатор на ретро парад Видин, и Николай Корудерлиев от Ретро клуб Бургас, оценяваше многобройните участници.

Като част от събитието представителите на Пежо клуб - България бяха подготвили томбола с награда велосипед и томбола за тест драйф на новото "Пежо 508". Георги Николов, регионален координатор на Пежо клуб - България, изтегли печелившия - Кристиян Иванов от Козлодуй. Симона Николова от Враца пък спечели наградата велосипед от друга томбола.

След дълго обсъждане затруднената комисия взе своето решение и се пристъпи към връчването на десет специални купи. Спонсорите на събитието пък получиха благодарствени плакети.

Връчена бе и купа на участниците, която бе определена с гласуване. Наградата спечели Катя Попова с "Трабант", от Козлодуй. Кулминацията на ретро парад Козлодуй бе обявяването на участника, спечелил купата на кмета.

Маринела Николова връчи отличието на Ангел Ангелов от Враца с "Кадилак Девил", 1964 г. За финал организаторите връчиха почетна статуетка на кмета на община Козлодуй в знак на благодарност.

След закриването на събитието домакините предложиха безплатно посещение за желаещите на НМП "Радецки", а в неделя собствениците на ретро автомобилите посетиха Атомната централа.