В Библиотеката на Мездра вече пристигна поредното дарение от Фондация "Детски книги” за участие в националната класация "Бисерче вълшебно 2017”. Книгите са насочени към 12-15 годишните читатели и включват интересни, забавни заглавия, привлекателни за младите хора.

"Моля Ви, посетете читалищната библиотека, за да разгледате тези издания и да си изберете хубаво четиво за тази седмица!, апелира по този повод към подрастващите библиотекарят Павлина Русева. После можете да гласувате и да изразите мнението си за най-хубавата книга за деца и младежи, издадена през 2016 г. Вие определяте и избирате, вие сте журито!”

"Бисерче вълшебно" е единствената българска награда за най-добра детска книга, избрана от самите деца. Право на участие в класацията имат всички деца на възраст от 6 до 15 години, като вотът е разпределен в три възрастови категории: "Откриватели“ (6-8 г.), "Мечтатели“ (9-11 г.) и "Майстори“ (12-15 г.). От 2015 г. е въведена и категорията "Иноватори” за мултимедийни и интерактивни книги. Победителите по традиция се обявяват на 22 април - рождената дата на Валери Петров, който е своеобразен кръстник на наградата.

Вижте предварителните номинации за Наградата "Бисерче вълшебно 2017” на www.biserche.com и изберете своята любима книга като я подкрепите онлайн на сайта на наградата!