Красимир Ангелов акцентира върху осветлението в пещерата "Леденика", което не функционира напълно и определени места в нея тънат в пълен мрак. Общинският съветник обърна внимание и на платформата за хора с увреждания, която отдавна е повредена и изобщо не работи. Фигурите на приказните герои са изпочупени и опасни за посетителите, но въпреки това не се ремонтират.

В своето питане Ангелов посочва: "При направена проверка от РЗИ и РИОСВ в началото на този месец е установено, че от чешмите в посетителския център към пещерата тече видимо мътна, замърсена вода, с характерна миризма на битово-фекални отпадъчни води. Установено е че, тази вода не отговоря на изискванията на Наредба №9/2001 г. за качество, предназначено за питейно-битови нужди.”

Ангелов е категоричен, че е въпрос на време да възникне голям скандал по повод състоянието и функционирането на пещерата "Леденика". Той подчерта, че всички проблеми на атракциона се отразяват пряко на обекта и екипа, който работи там. Посетителите не са запознати с тези проблеми и задават неудобни въпроси, а отношението на туроператорските фирми, които водят групи, става все по-негативно.

Ангелов формулира въпросите си така: "Какви действия ще бъдат предприети от страна на Община Враца относно състоянието на развлекателния парк "Леденика"?". Вторият въпрос беше адресиран конкретно към кмета Каменов и бе зададен дословно така: "Смятате ли, че ръководството на ОбП "Спорт и туризъм' менажира по най-добрия начин този ключов за Община Враца туристически обект?"

Отговорите от Калин Каменов се очакват на ноемврийската сесия на Общинския съвет.